CB66 prøveture bragte smilene frem

CB66 temadagen i Hellerup i lørdags, med debat om klassebådssejlads i Danmark blev en gedigen succes. Indlæggene af Øyvind Bordal og Jesper Radich var skarpe, sjove og relevante, ligesom de 30-35 deltagere, der kom så langt væk fra som Svendborg, Kerteminde, Reersø og Sverige, bidrog godt til debatten.

Øyvind chok-startede med meldingen om, at entype klassebåds sejlads er død! Så vågnede vi ligesom op. Det viste sig dog hurtigt at den ikke var helt død, og vi kom tilbage på det positive spor, da han i humoristisk stil fortalte om hans analyser af klassebådssituationen i Danmark:

Der er for mange og for små klasser i Danmark, og vi har brug for at én klasse eller få klasser bliver det fremtidige omdrejningspunkt. Specielt de sportslige kølbåde er i dag fragmenteret i meget små grupperinger, som ikke opnår den kritiske masse, der gør at en sund udvikling og vækst sker.

Det måske eneste eksempel lige nu, på at det måske kan lade sig gøre, er CB66 klasssen, som er i kraftig vækst.

Derefter fortalte Jesper Radich om sin AC-sejleruddannelse. At træde ind i America’s Cup verdenen var som at komme på en anden planet, og den kompromisløshed og den tekniske udvikling, der foregår i AC-miljøet er helt uforlignelig. Bedst som man troede man var færdiguddannet som sejler, åbner der sig en helt ny verden når man bliver en del af et AC-team.

Jesper fortalte også hvordan han greb det an da han satte sig i en CB66 for første gang, i forbindelse med Påskestævnet. Det var meget fascinerende at høre hvordan en sejler på det niveau tænker i de store linier omkring vindens kræfter der jo “blot” skal overføres til fart i skroget.

Som CB66-sejler var det også interessant at høre hvordan han genoplevede sejlerglæden da han opdagede hvor let CB66’eren kom op at plane på vej ud af havnen i Hellerup.

Sidste “mand på scenen” var Simon Mørup_Petersen. Simon fortalte om baggrunden for at han og makkeren Michael Casparij har valgt at skifte Beneteau 25’eren ud med en CB66. Kort fortalt: Aktiv klasse med mulighed for mange kapsejladser i Danmark. Mobilt koncept med båd der er nem at flytte, f.eks. til Kielerugen, God både med sjove sejlegenskaber. Det sidste var dog et håb og en forventning, da SImon og Michael har købt båden UDEN at prøve den først!

Så de var spændte på at prøve en tur i en CB66…

Efter selve mødet stod 4 CB-racere klar på kajen til at køre i vandet og lade sig udnytte af forventningsfulde sejlere. Vejret var bedre end vi havde turdet håbe på; sol fra skyfri himmel og op til 5 m/s fra vest.

Det var en fornøjelse at modtage prøveturs-sejlerne på kajen efter turene. Selvom de ikke helt nåede at prøve CB66-planeturene, hvor den er allersjovest, så var der alligevel store sml på læberne.

Alle uden undtagelse var begejstret for sejlegenskaberne.  Bådens indretning og enkelhed fik også mange roser med på vejen.

Mens prøveturene forløb var der øl/vand/sandwich over DEN 162, som stod og solede sig på kajen.

Alt i alt en herlig dag på havnen og vandet, med masser af godt humør. Helt i CB66-klassens ånd.

(Simon og Michael forsikrede efter prøveturen at de bestemt ikke havde fortrudt købet, tværtimod).

Skriv et svar