Første Svenske Cup Stævne i Stenungssund

I weekenden blev det første cup stævne i den svenske cup 2010 afholdt i Stenungssund lige nord for Gøteborg. Kun en dansk båd (Cheval Blanc) deltog i et stævne der bød på al slags vejr.

Lørdag blev der sejlet 4 sejladser i 10-14 m/s, hvor samtlige besætninger var nede at ligge med gennakeren op til flere gange. Søndag bød på 0-4 m/s og her blev der kun gennemført 2 sejladser af mere tvivlsom karakter inden vinden forsvandt helt.

Efter en god serie lørdag på 3 andenpladser og en DNF, lå vi (Cheval Blanc), på en anden plads samlet efter lørdagens sejladser, med kun 1 point til første pladsen, men også kun 1 point til 3. pladsen. Det blev fejret med en tur i byen i Gøteborg på 28+, en af de 2 Michelin restauranter i byen (don’t go there) og derefter på baren Caleo, hvor vi bliver hilst velkommen af ejeren og budt på drinks, hvilket man kan diskutere om er en godt tegn!

Søndag lagde vi alt på et bræt i første sejlads for at komme op på en samlet førsteplads og det gav pote, da vi vandt sejladsen med 5 min. ned til nummer 2 og samtidig havde overhalet 3 både med en omgang (så kan man selv forestille sig forholdene). Det betød at inden sidste sejlads, lå vi a point med føreren SWE 48. Desværre vandt SWE 48 sidste sejlads og vi tabte i lotteriet på andet kryds og måtte tage til takke med en 5. plads. Hvilket betød en samlet andenplads i stævnet, hvilket i sig selv er et super resultat og det bedste vi har lavet hidtil.

Stenungsbaden Yacht Club, hvor der blev afholdt fest både fredag og lørdag.

Hele resultatlisten fra stævnet findes her.

Vi håber at se jer alle i Kiel, til første stævne i den Nordeuropæiske Cup, den svenske cup var bare opvarmning.

Rasmus og Eigil, DEN 151, Cheval Blanc

Skriv et svar