Nyholm, Borup og Schaffalitzky vinder Kieler Woche

Endelig lykkedet det os at komme øverst på podiet, efter at have med helt fremme i årets første stævner. Men det holdt hårdt…

Stævnet blev sejlet over 5 dage og i alt 15 sejladser. Det nordeuropæiske vejr med frisk vind og masser af byger gjorde det til et hårdt stævne både fysisk, teknisk og ikke mindst taktisk. Vi var med fremme fra start og lå i top 3 gennem hele stævnet. Inden sidste dagens 2 sejladser lå vi til sølv med 4 point op til den førende båd fra Sverige. I starten var svenskerne meget aggressive og sejlede nærmest match race på os, for at holde os nede i feltet, men det lykkedes os med nød og næppe at slippe fri af deres greb og med super fart på læns strøg vi op gennem feltet og vandt sejladsen med svenskerne lige efter på andenpladsen.

Nu var der kun 3 point op til guldet inden sidste sejlads. Denne gang var det vores tur til at vinde starten og vi fik presset svenskerne ud på højre side af banen hvor der ikke var lige så god vind. Ved første mærke lå vi nummer 3 og svenskerne lidt efter på en 5. plads. Igen sejlede vi en super lænser og vi lukkede hullet op til de to forreste både, mens svenskeren kom op på 4. pladsen. Nu skulle det hele afgøres på sidste kryds op til målstregen. Vi udnyttede hvert et vindpust og på de sidste 100 meter fik vi lige klemt os foran den sidste båd og vi vandt sejladsen. Vi havde gjort hvad vi kunne, og spændte ventede vi på svenskeres resultat. Han blev nummer 4 og dermed stod vi helt lige i den samlede stilling.

Resultatet skulle nu afgøres af hvem af os der har de bedste placeringer. Vi havde begge fire 1. pladser. Vi havde begge tre 2. pladser, men heldigvis havde vi flere 3. pladser end ham og vandt dermed vores første sejr i klassen.

Nummer 2 blev således Niklas Stenum i SWE-55, mens Michael Casparij i DEN-164 sikrede sig den sidste plads på podiet i hård kamp med Eigil Mølgaard.

Resultater fra Kiel

Samlet stilling i 2011 CB66 Nordic League efter 2 af 5 etaper:

1. DEN-165 Anders Nyholm

2. DEN-164 Michael Casparij

3. DEN-155 Søren Pehrsson

4. DEN-151 Eigil Møllgard

5. SWE-31 Frederik Åstrand

Se den samlede stilling i 2011 CB66 Nordic League her

4 Replies to “Nyholm, Borup og Schaffalitzky vinder Kieler Woche”

  1. Den bedste svenske båd på ranglisten ligger 5. De skal da til at komme op på mærkerne hvis de overhovedet skal have nogen i finalen oppe i Stockholm, det gælder sådan set også for mig selv:^) Godt sejlet og fedt med en dansk båd på førstepladsen.
     
    /Mikkel

  2. Tak. Vi er allerede gået i hård træning med arbejde, afslapning og ferie, så vi skal nok være klar.
     
    Men fratrækkeren mangler i den samlede stilling… Så ser det straks bedre ud for Svensken.

Skriv et svar