Danmarksmestre 2011 – Nyholm, Borup og Schaffalitzky, DEN 165

Efter en fantastisk sæson hvor vi har vundet Kieler Woche, som er verdens største sejlsportsstævne, og de åbne Svenske Mesterskaber, som er kendt som det hårdeste stævne i klassen, var vi på forhånd udråbt til kæmpe favoritter til DM, som blev afholdt i Aarhus 3-4. september 2011. Vores værste konkurrenter var stadig DEN 164 Dirty Diana, DEN 155 Mænd der elsker kvinder og DEN 151 hvor Eigil havde fået Knuden og en lille tysk pige med om bord. Som outsidere var der Fredsø i DEN 138 og Formanden i DEN 139. Desuden havde Krüger fået støvet båden af og fået selskab af lillebror Peter, som er på landsholdet i 49'er og Mads Bendix, som er på landsholdet i Laserjolle, så på papiret skulle de gå direkte i top 3.

Efter en sommer med regn og blæst slog vejret om i dagene op til DM. Solen kom frem, men vinden forsvandt, så vi fik to dage med meget lette og dermed ekstremt svære og udfordrerne forhold. På stævnets første dag fik vi sejlet 4 sejladser. Vi startede ud med en solid 3. plads i første sejlads og rundede som nr. 3 igen i anden sejlads, men kunne ikke holde den på lænseren, og mistede 5 både og sluttede helt nede på en 8. plads. I de to sidste sejladser sad den lige i skabet og med stort overskud i fart og taktik, vandt vi begge sejladser og lå dermed på en 2. plads kun et point fra 1. pladsen i den samlede stilling, som var SWE 55.

De andre danske både havde også haft deres at kæmpe med i den lette vind og det var kun DEN 164, som ikke havde lavet nogle dårlige sejladser og lå dermed som næstbedste dansker. DEN 155, DEN 151, DEN 163 og DEN 139 havde alle lavet en eller flere godt nede i feltet og var derfor allerede et stykke efter, så vi var rigtig godt tilfredse med vores resultater og stillingen inden de sidste sejladser. 

På sidste dagen fik vi sejlet 3 spændende sejladser i endnu sværere forhold. Vi fik endda aflyst en sejlads halvvejs, da vinden forsvandt helt i en periode. Vi fortsatte stilen fra førstedagen og vandt dagens første sejlads suverænt, efter vi ellers var kommet skidt fra start, men igen viste vi, at vores fart, teknik og taktik var lige det bedre end de andres, så vi stille og roligt kunne sejle os op gennem feltet og til sidst krydse målstregen til endnu en førsteplads. I den anden sejlads blev vi fanget i et vindhul og mistede mange placeringer og var på et tidspunkt helt nede på en 8-10. plads, men heldigvis dødede vinden helt på vej ned til målstregen og nu var det vores tur til at ligge i den smule vind der var tilbage, så vi kom godt igen og blev nummer 4.

Da vores værste konkurrenter havde haft det endnu sværere end os, førte vi inden sidste sejlads med hele 13 point til de to næste både DEN 164 og SWE 48. Vi skulle altså bare slutte i top 13 for at blive Danmarksmestre allerede i vores første år i båden og samtidig vinde 4. afdeling af Nordic League. Vi ville dog slutte ordentligt af og efter en god start sejlede vi en rigtig god sejlads hvor vi sejlede så sikkert som muligt i den lette vind og kom i mål som nummer 2 og dermed levede vi fuldt ud op til vores favoritværdighed og kan nu kalde os Danmarksmestre 2011.

1st DEN 165 Anders Nyholm Roskilde Sejlklub

2nd SWE 48 Åmål Tomas Skålén SSÅV

3rd DEN 164 Dirty Diana Michael Casparij Hellerup Sejlklub

4th DEN 138 FREDSØ Jesper Toft Sallingsund Sejlklub

5th SWE 55 Team UK Niklas Stenum SSVe

6th DEN 163 Exocet II Tomas Krüger Andersen KDY/HS

7th DEN 155 Mænd der elsker kvinder Søren Pehrsson Hellerup 

8th DEN 151 Cheval Blanc Eigil Mølgaard Sundet 

Stævnet var samtidig 4 afdeling af Nordic League, hvor vi udbyggede vores føring. Sidste afdeling sejles i Stockholm om en måned, og her går vi efter at fuldende vores sæson med endnu en sejr og titlen som Nordiske Mestre 2011.

Resultater

Skriv et svar