Nyholm og Team Rydder Bordet ved Café Opera Cup

Anders Nyholm, Jonas Borup og Christian Schaffilitzky de Muckadell afsluttede en fænomenal sæson ved at tage den samlede sejr i den ligaen og det Nordiske Mesterskab ved weekendens store finalestævne i Stockholm.

Nacka Strands Yacht Club i det centrale Stockholm dannede i weekenden rammerne om det stort anlagte finale stævne, hvor både vinderen af ligaen og de nordiske mestre skulle kåres.

Alle sejlere blev indlogeret på det trendy Hotel J og sejladserne blev afviklet lige udenfor havnen og hotellet. Det afgørende stævne i ligaen blev afviklet fredag og lørdag formiddag – fredag i noget nær perfekte forhold, mens lørdag bød på meget svag vind. Alt i alt lykkedes det fredag og lørdag at gennemføre 8 sejladser, hvilket betød at vinderen af ligaen kunne kåres. Ikke helt overraskende kunne Anders Nyholm og team kåres til vindere af ligaen, og samtidig stod det klart hvilke 6 teams der var kvalificeret til at sejle om det nordiske mesterskab. De kvalificerede teams var:

 1. DEN-165 Anders Nyholm
 2. SWE-48  Tomas Skålen
 3. DEN-164 Michael Casparij
 4. DEN-155 Søren Pehrsson
 5. DEN-151 Eigil Møllgard
 6. SWE-156 Jonas Kjellberg

Se den endelige stilling i ligaen her

Efter planen skulle det Nordiske Mesterskab afgøres lørdag eftermiddag over 3 korte sejladser – winner takes it all – men på grund af manglende måtte afgørelsen udskydes til søndag.

Her var der så til gengæld lagt op til et brag af en dyst, og afgørelsen blev præcis så spændende som man kunne have håbet på. Alle sejladserne var utroligt spændende og placeringerne blev byttet rundt konstant. Efter de to første sejladser var der stadig 4 hold med chance for at løbe med mesterskabet – DEN-165, DEN-164, SWE-48 og DEN-155. Spændingen trak ud til det og afgørelsen var ikke fundet før sidste båd havde krydset linien.

Ved sidste topmærke runder DEN-155 først med de resterende placeringer fordelt således at de ville løbe med sejren. Halvvejs nede af sidste løber må DEN-155 overgive føringen til DEN-164 og med DEN-165 lidt tilbage i feltet lå sejren pludselig i Michael Casparij hænder. DEN-164 holdt føringen til mål, hvilket betød at Anders Nyholm i DEN-165 skulle sejle sig op på en 2. plads i sidste sejlads for at hive mesterskabet hjem. 100 meter inden mål ser det ud til at DEN-151 skal tage 2. pladsen, men endnu en flot indsats fra Nyholm og Co. fører dem forbi konkurrenterne og sikrer dem den vitale 2. plads i sejladsen der betyder at de kan fuldende sæsonen med at blive kåret som Nordiske Mestre 2011!

Fantastisk flot og fuldt fortjent! Det var første gang at CB66 klassen afgjorde det Nordiske Mesterskab ved hjælp af finalesejladser, og alle sejlere var enige om at det nye koncept er både spændende og sjovt.

Slutstillingen for Nordisk Mesterskab:

Plac. Sail No Skipper Race 1 Race 2 Race 3 Total
GULD DEN-165 Anders Nyholm 3 1 2 6
SØLV DEN-164 Michael Casparij 4 2 1 7
BRONZE SWE-48 Tomas Skålen 1 3 5 9
4 DEN-155 Søren Pehrsson 2 5 3 10
5 DEN-151 Eigil Mølgaard 5 6 4 15
6 SWE-156 Jonas Kjellberg 6 4 6 16

Middag og fest på Café Opera

 

Udover det flotte arrangement på og omkring havnen, havde de svenske arrangører også sørget for en fantastisk festlig afslutning på stævnet. Lørdag aften blev alle sejlerne hentet i en stor turbåd, og blev sejlet en guided tour rundt mellem øerne i og omkring Stockholm. Turen endte med at vi alle blev sat af ved Café Opera, hvor aftenen fortsatte med galla middag og fest for alle deltagerne.

Land Rover havde sørget for limousine service hele natten og selv de sejlere der holdt ud til det sidste blev transporteret hjem til hotellet med manér.

Det var flot at se 4 danske både kvalificeret til NM, men også ærgeligt at ikke flere danske både havde fundet vej til Stockholm. Der er meget der tyder på at finalen i næste års liga igen kommer til at løbe af stablen i Stockholm, og der skal vi bare have mange flere danske både med!

Se billeder fra sejladserne of festen her

2 Replies to “Nyholm og Team Rydder Bordet ved Café Opera Cup”

 1. Det er sgu godt gået Anders og Co. I sejler bare bedre end alle andre og har vist det i alt slags vejr, det er altså imponerende. Men dermed skal I ikke tro at vi andre har opgivet:^) Nu skal I have lidt mere kamp til stregen og jeg skal på en eller anden måde gøre mit oven på en noget sløj sæson. Men nu er det hele heldigvis ikke alene op til mig:^)
  Tillykke fra Formanden

 2. Mange tak.
   
  Og endnu en gang tak til alle de andre danske sejlere, som ikke bare har taget godt i mod os i båden, men også vores koner, som jo slet ikke er til at holde hjemme. I ved jo alle at man ikke sejler for pengenes skyld, så det betyder rigtig meget at det er sjovt at være ude til stævner, og det er I en stor del af. Både på vandet og på land.
   
  Jeg glæder mig allerede til 2012 og håber på flere race af samme slags som finalen, hvor der er max udbytte af tiden på vandet og social hygge på land. Det er eneste vej frem…
   

Skriv et svar