Team Dirty Diana Danmarksmestre 2013

Favoritterne tog medaljerne ved Hannes Snellman CB66 DS-DM 2013, men svenskerne blandede sig i topstriden og gav danskerne kamp til stregen.

Gilleleje Sejlklub dannede i weekenden 16. – 18. august rammerne om Hannes Snellman CB66 DS-DM 2013. Efter 17 intense sejladser i skiftende forhold var det Team Dirty Diana med Michael Casparij, Ulrik Andreasen og Simon Mørup-Petersen der kunne løfte trofæet og kalde sig for Danmarksmestre 2013.

Fredag morgen var det ellers Søren Pehrsson, Nikolaj Bjørnholm og Nils Bjerregaard i “Mænd der Elsker Kvinder”, der lagde hårdest ud med tre førstepladser i stævnets tre første sejladser, og dermed fra første skud cementerede deres position blandt favoritterne til at vinde årets titel. Efter at have fået rystet lidt af chokket og støvet af sig, fandt Dirty Diana igen rytmen og farten og med 5 sejladser i top 2 på første dagen, måtte Søren Pehrsson overlade teten til Michael Casparij inden dagen var omme. Klassens afgående formand, Mikkel West-Nørager lå efter første dagen til at tage bronzemedaljerne i tæt kamp med Eigil Mølgaard.

Lørdag bød på svage vinde og stærk strøm, så alle sejlere havde noget at se til. Dette betød også at de fleste hold oplevede op- og nedture og det var ikke muligt at få gennemført mere end fire sejladser den dag. Team Dirty Diana havde en stærk dag og udbyggede føringen i den samlede stilling.

DMI havde lovet hård vind fra syd og regnbyger til stævnets sidste dag, og vejrgudene havde bestemt sig for at holde sig til planen. Det lykkedes for baneledelsen, vha. ben hård styring, at få 6 sejladser gennemført på stævnets sidste dag, og sejlerne havde trods regnen en fest med planeture i byerne på mere end 18 knob. At plane med 18 knob, hængene i stropperne, med r…. i vandskorpen er noget alle sejlere skulle prøve!

Søren Pehrsson og team viste som vanligt styrke i den hårde vind, og havde inden sidste sejlads reduceret Dirty Dianas forspring til 5 point, men med en tredieplads i sidste sejlads kunne Michael Casparij og team fejre deres første officielle DS-DM i CB66 klassen. Holdet har tidligere i 2010 vundet klassemesterskabet.

Resultat DM

GULD DEN-164 – Michael Casparij, Ulrik Andreasen, Simon Mørup-Petersen, Hellerup Sejlklub

SØLV DEN-155  – Søren Pehrsson, Nikolaj Bjørnholm, Nils Bjerregaard, Hellerup Sejlklub

BRONZE DEN-39 – Mikkel West-Nørager, Mikkel Kidmose, Karsten Normand, Hellerup Sejlklub

Det var dog ikke udelukkende danskere i toppen. SWE-100 med Julia Wännerdal ved roret sejlede sig ind på en flot tredieplads i stævnet, mens Anders Hellekant i SWE-124 snuppede femtepladsen i stævnet.

Se den samlede resultatliste her.

En kæmpe stor tak fra klassens side skal lyde til Hannes Snellman, de mange frivillige i Gilleleje Sejlklub og ikke mindst til Nicolai Lassen! Sammen sørgede de for, at der blev taget godt hånd om sejlerne på land, og forplejningen var som sædvanlig i top. Henrik Paulsen (Hønse) og team leverede en fejlfri præstation fra dommerbåden, og fik gennemført 17 sejladser på tre dage uden at gå på kompromis med den sportslige værdi. Endnu engang lykkedes det for Gilleleje Sejlklub at levere et CB66 stævne i verdensklasse!!

North Sails havde doneret et gavekort til en genakker. Ved præmieoverrækkelsen blev der trukket lod blandt alle deltagerne, og den heldige vinder blev Christian Tofft i DEN-59. Tak til North Sails for den flotte præmie!

Skriv et svar