Mikkel West-Nørager og Team vinder Sportsbåd Open I i Rungsted

022SportsbaadOpen_CB66_dag1_PerHeegaard
Foto’s: Per Heegaard

Første stævne i Sportsbåd Open – som er tilknyttet Sejlsportsligaen – blev gennemført i Rungsted i weekenden 31/5 – 1/6.

Fra CB66-klassen deltog 17 både. Det er den største opbakning til et stævne, der er set i flere år. Særligt positivt var det at kunne konstatere, at der var flere nye sejlere i klassen, som har valgt CB66 klassen med udgangspunkt i initiativet fra Dansk Sejlunion. Nye sportsbådssejlere, der har lyst til at prøve kræfter med klassen, og klub-sejlere, som enten ikke har kvalificeret sig til ligaen, eller som drømmer om at komme til at sejle i Sejlsportsligaen i fremtiden.

020SportsbaadOpen_CB66_dag1_PerHeegaard

Lørdagens vejr bød på skiftende vindforhold – både i styrke og retning. Dog var der tilstrækkelig vind til at gennemføre 8 gode sejladser – mere end sejlerne havde turde håbe på efter vejrudsigtens dystre forudsigelser. Den omskiftelige vind gav en del udfordringer for sejlerne og for dommerbåden. Sejladserne blev gennemført med den sædvanlige intensitet og hurtighed, som er kendetegnede for CB66-klubben. Sejladserne bød også på dramatiske starter og situationer på banen, hvor blandt andet 2 både fangede afvisermærket.

Det gav også kamp om pladserne og en del udskiftning i placeringerne fra sejlads til sejlads. Dog tegnede der sig hurtigt et billede af DEN39 og DEN164 i klart i front i forhold til den midterste gruppe af feltet bestående af 7 både. 6 point skilte de førende både, som efterlod en komfortabel afstand til de efterfølgende både med 22 points til nr. 3.

028SportsbaadOpen_CB66_dag1_PerHeegaard

Lørdag aften blev der inviteret til stor fest på havnen for alle sejlerne i Sejlsportsligaen og Sejlsport Open – mere end 150 sejlere og masser af frivillige – som genoplevede dagens sejladser og udvekslede tips og tricks til mere letvejrssejlads søndag.

Søndag blev tålmodigheden sat på prøve, mens sejlerne ventede – og ventede – og ventede på vind. Kl. ca. 13 besluttede sejladsledelsen, at der var tilstrækkelig med vind til at gennemføre en enkelt sejlads for de besætninger, som havde haft tålmodighed til at blive på kajen. 11 både deltog i stævnets sidste sejlads, som ikke båd på store overraskelser i placeringerne.

Mikkel West-Nørager med besætning blev på fornem vis vinder af premierestævnet i Sportsbåd Open. Michael Casparij med besætning fik en sikker anden plads og Søren Pehrsson tog sammen med sin besætning 3. pladsen.

030SportsbaadOpen_CB66_dag1_PerHeegaard

Næste stævne i Sportsbåd Open finder sted i Sønderborg 21-22. juni. Det er stadig muligt at tilmelde sig: https://www.dtilmeld.dk/Event/?EventID=1401

CB66 klassen i Danmark hilser DS nye intitiativ på sportsbådsfronten varmt velkommen, og ser med stor begejstring frem til, sammen med DS og sejlklubberne, at udvikle konceptet, så det bliver en samlende platform for alle sportbådssejlere i Danmark

Vi ses i Sønderborg!