Nordic Sailing League fianle og Nordisk Mesterskab

Igen i år blev årets store finale afholdt i skærgården ud for Nacka Strand lidt uden for Stockholm. Stedet er ikke mindre end perfekt til CB66'eres sejladsformat med ekstremt korte baner tæt på land, med fuld garanti for spænding og udfordrende forhold. Stævnet var delt op i to, hvor det først var årets Nordic League som skulle afgøres og derefter det Nordiske Mesterskab.

Nordic League, som tætter 4 grade-1 stævner og 4 grade-2 stævner i løbet af sæsonen, skulle afgøres i bedste OL medalrace stil med en finale som talte dobbelt og ikke kunne trækkes fra. Finalen bestod af 10 op/ned baner mellem øerne med en varighed på mellem 22 og 28 minutter. Som noget nyt var der gate ved både top og bundmærket, hvilket gjorde sejladserne endnu tættere, da feltet ikke blev strukket ud ved topmærket som normalt.

Den Svenske topbestætning SWE-48 med Thomas Skålen lagde bedst fra start, men kunne ikke holde stabiliteten i gennem stævnet og i stedet stod kampen mellem DEN-165 Nyholm, DEN-164 Casparij og SWE-140 Sylvan, som inden sidste sejlads kun var adskilt med 3 point. DEN-164 kom godt af sted og lå til at tage sejren, da både Sylvan og Nyholm var lidt nede i feltet. Men på første lænser fandt Nyholm en stribe vind og kom op på 4. pladsen, så det nu var helt lige mellem DEN-164 Casparij og DEN-165 Nyholm. DEN-164 Casparij gjorde hvad de kunne og vandt sejladsen, men måtte se den samlede sejr smuldre, da DEN-165 Nyholm sejlede over mållinjen på 2. pladsen.

Dermed forsvarede Team Nyholm deres samlede sejr fra 2011 i Nordic League. På den samlede 2. plads kom DEN-164 Casparij og på 3. pladsen SWE-48 Skålen.

Nordisk Mesterskab

NM skulle afgøres blandt top-5 fra den samlede liga og 2 wildcards. Der skulle sejles 3 sejladser a 15 min og banen blev lagt bare 30 meter fra molen, som der herefter skulle krydses langs med for at komme op til topmærket.

Det blev 3 ekstremt hektiske sejladser med mange nærkampe og placeringsskift. Inden sidste sejlads var det helt tæt mellem tre både med SWE-48 Skålen i front med 4p, og SWE-140 Sylvan og DEN-165 Nyholm begge med 6 point. I den afgørende sejlads var det netop disse både som var i front og ned på sidste lænser var det helt tæt mellem dem. Det lykkedes SWE-140 at krydse stregen få meter før DEN-165 og SWE-48, hvilket betød at de tog guld a point med SWE-48 som fik sølv og 1 point foran DEN-165 som dermed ikke forsvarede deres titel fra sidste år.