SM 2023

Då var årets SM avgjort och det var helt fantastiskt att hela 20 besättningar kom. Extra kul var att flera nya besättningar dök upp och vissa riktigt långväga!

Till tävlingen och lördagen blåste tyvärr bort. Seglingsledningen gjorde ett tappert försök att få till race men vinden var allt för kraftig. Vid 15 togs beslut att inga seglingar kommer kunna genomföras på lördagen. Regattamiddag intogs på Kanalhotellet där deltagarna fick höra en del av historien om hotellet som nu ägs i fjärde generationen. Stämningen var god och alla verkade taggade att få segla dagen efter.

Söndagen bjöd på fantastiskt väder med 15grader 4-8m/s. Bottensjön bjuder på mycket vrid och man kunde ena stunden låg man på fantastiskt lyft för att sedan tappa både tryck och höjd. I toppen var det mycket jämt där flera båtar fightades om de ädla valörerna.

Bäst på att hantera sjön blev SWE 162 med Olov Langenius, Carl Sylvan & Nicklas Friden som tog SM guldet. Två i regattan var DEN 155 med Eigil Molgaard. SM silver till SWE 160 Fredik Gyllander, Johan Brunlid & Daniel Mohn samt SM brons till SWE 168 Christer Sörvik, Torvald Asplund & Sören Mann. Det delades även ut ett pris för bästa junior båt vilket blev SWE 142 med Edvin Åberg

Stort grattis till alla pristagare samt ett stort tack till alla funktionärer och deltagare som kom. Hoppas att se er även på framtida seglingar!

Länk till resultatlistan: https://www.sailwave.com/results/2_cb66_sm_2023_ranking_2_4mR.htm

Skriv et svar